ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти екс-голови Перечинської РДА

Віктор Олефір збив на смерть двох жінок, перебуваючи за кермом у стані сп'яніння.

Прокуратура передала до суду обвинувальний акт проти екс-голови Перечинської РДА
Фото: mukachevo.net

Прокуратура Закарпатської області затвердила та спрямувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього голови Перечинської районної держадміністрації за фактом скоєння ДТП зі смертельним результатом. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Як встановлено під час попереднього розслідування, 13 липня 2018 року підозрюваний Віктор Олефір, керуючи автомобілем "Jeep Grand Cherokee", перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, допустив наїзд на двох місцевих жительок, у результаті чого обидві жінки загинули.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб).

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, Олефір перебуває під вартою до 11 вересня. На судовому засіданні він просив взяти його під нічний домашній арешт, оскільки усвідомлює тяжкість свого вчинку і просить вибачення у родичів загиблих жінок.

ДТП сталася пізно ввечері 13 липня. Віктор Олефір скоїв наїзд на двох жінок, одна з яких загинула на місці, друга від отриманих травм померла в лікарні два дні потому. Поліція встановила, що Олефір під час ДТП був п'яний, ба більше - за годину до смертельної аварії він скоїв зіткнення з іншим авто, але поліція його не затримала.

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль заявив, що чиновник буде покараний за всією суворістю закону і повідомив, що Олефір написав заяву про відставку з посади глави РДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram