ГоловнаСуспільствоОсвіта

Миколаївські школярі будуть починати навчальний день з гімну України і хвилини мовчання

Відповідне розпорядження підписав губернатор області Олексій Савченко.

Миколаївські школярі будуть починати навчальний день з гімну України і хвилини мовчання
Фото: www.president.gov.ua

Кожен робочий день школярів у Миколаївській області буде починатися з прослуховування гімну України і хвилини мовчання. Про це сьогодні заявив губернатор області Олексій Савченко.

Про нововведення губернатор розповів у понеділок, 3 вересня, під час відкриття Миколаївської міської школи №36. За словами Савченка, це буде розвивати в дітях патріотизм і навчить розуміти те, які жертви були принесені заради миру в нашій країні.

"Сьогодні я підписав розпорядження, згідно з яким у всіх школах з 1 вересня перед першим уроком повинен лунати гімн України, як наш символ, і повинна бути хвилина мовчання - тільки після цього можна починати навчання. Так ми будемо виховувати українців - нашу націю. Щоб ми розуміли, що коли звучить гімн, потрібно стояти і співати. А коли звучить хвилина мовчання, потрібно зробити все, щоб ніби тиша зупинилася, як зупинилися серця наших з вами героїв", - цитує Савченка місцеве видання "Новости Н"".

Під час невеличкої екскурсії по школі голова Миколаївської ОДА вказав директору, що на першому поверсі біля виходу з навчального закладу повинен бути встановлений куточок пам'яті всім полеглим воїнам АТО.

На сайті обласної адміністрації текст розпорядження ще не опубліковано.

Нагадаємо, цього року першокласники українських загальноосвітніх шкіл перейшли на навчання за стандартом Нової української школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram