ГоловнаСуспільствоЖиття

Мешканку Донецької області засудили до 5 років в'язниці за підготовку "референдуму" "ДНР"

Жінка проводила агітацію, перевіряла паспорти і складала реєстр виборців.

Мешканку Донецької області засудили до 5 років в'язниці за підготовку "референдуму" "ДНР"
Фото: ‏@novostidnua

Мешканку Первомайського району Донецької області засуджено до п'яти років позбавлення волі за участь в організації та проведенні "референдуму" "за державну самостійність ДНР". Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил.

Правоохоронці встановили, що в травні 2014 року жінка проводила агітаційну роботу серед місцевих жителів, організовувала незаконні опитування, перевіряла паспорти і складала реєстр виборців.

У рамках відкритого кримінального провадження Первомайський районний суд засудив зловмисницю до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Нагадаємо, в липні Краснолиманський міськсуд Донецької області засудив 56-річного жителя села Шандриголове до п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном 1 рік за сепаратизм (ч.2 ст.110 Кримінального кодексу).

"Референдум" у Донецькій області пройшов у травні 2014 року. "ДНР" стверджувала, що 89% учасників референдуму проголосували за державну самостійність регіону. Результати референдуму не були визнані світовою спільнотою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram