ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мелітопольському СІЗО бунтували в'язні (оновлено)

Інформації про постраждалих немає.

У Мелітопольському СІЗО бунтували в'язні (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

Кілька в'язнів Мелітопольського ізолятору тимчасового тримання спробували влаштувати бунт. Інцидент стався вдень у неділю, 2 вересня. Причиною невдоволення в'язнів стала нібито заборона передач в ІТТ, повідомляє місцеве видання 061.ua. Як розповіла керівник відділу комунікацій ГУНП у Запорізькій області Катерина Людвік, спроба бунту дійсно була.

"На місце виїжджало керівництво ГУНП і прокуратури області. Тривають перевірки, відкрито кримінальне провадження за ст. 342 КК України (опір правоохоронним органам)", - прокоментувала Людвік.

Поліція спростувала інформацію про те, що в'язні намагалися скоїти масовий суїцид. "Ніякого масового суїциду не було. Була спроба бунту", - запевнила Катерина Людвік.

Про постраждалих у результаті бунту не повідомляють.

Оновлення. У Мелітополі Запорізької області в СІЗО затримані влаштували бунт: намагалися пошкодити двері та майно, зірвали камери відеоспостереження. Про це повідомляється на сайті поліції Запорізької області.

У поліції зазначили, що безлади відбулися 2 вересня. Під час припинення протиправних дій і наведення ладу декілька затриманих намагалися заподіяти собі тілесні ушкодження. Всім була надана медична допомога, госпіталізація нікому не знадобилася.

О 17:30 правопорушення були припинені працівниками відділу поліції, спецпризначенців для припинення протиправних дій не залучали.

Нагадаємо, в серпні в Київському ізоляторі тимчасового тримання влаштували бунт ув'язнені екс-бійці загону "Торнадо". Бунт придушили, після нього Міністерство юстиції змінило керівництво СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram