ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві затримано підозрюваного в убивстві професора Шитюка

Ймовірний убивця заявив, що зарізав науковця через сварки на ґрунті особистих стосунків.

Співробітники управління карного розшуку та Центрального відділу поліції затримали підозрюваного в убивстві професора Миколаївського національного університету імені Сухомлинського Миколи Шитюка. Ним виявився 25-річний мешканець Миколаївського району.

Про це йдеться на сайті поліції Миколаївської області.

Фото: mk.npu.gov.ua

У неділю, 2 вересня, підозрюваного затримали оперативники управління карного розшуку та Центрального відділу поліції неподалік місця проживання. Наразі всі обставини злочину з'ясовують слідчі.

Поліцейські провели комплекс оперативно-розшукових заходів, зокрема моніторили велику кількість відеозаписів із камер відеоспостереження, розташованих у різних закладах у районі будинку, де було вчинено вбивство, і в результаті встановили особу зловмисника та вирахували можливі місця його перебування. Чоловіка затримали на зупинці громадського транспорту, коли той збирався їхати в місто.

За словами підозрюваного, смертельних ножових поранень він завдав потерпілому через раптово виниклу сварку на ґрунті особистих взаємин.  

Фото: mk.npu.gov.ua
Фото: mk.npu.gov.ua

Також відомо, що з місця події злочинець забрав деякі речі потерпілого, якими надалі розпорядився на власний розсуд.

Слідче відділення Центрального відділу поліції порушило кримінальне провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (Умисне вбивство). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 15 років до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, 1 вересня до поліції надійшло повідомлення про те, що у квартирі на проспекті Центральному знайдено труп чоловіка з ознаками насильницької смерті. На тілі 65-річного потерпілого експерти виявили численні ножові поранення в ділянку шиї, спини та грудей. Пізніше стало відомо, що вбитим чоловіком в орендованій квартирі на проспекті Центральному виявився керівник інституту історії, політології та права університету імені В. Сухомлинського Микола Шитюк.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram