ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві зарізали дослідника Голодомору Миколу Шитюка

Ученого вбили в квартирі, яку здавали погодинно.

У Миколаєві зарізали дослідника Голодомору Миколу Шитюка
Николай Шитюк
Фото: novosti-n.org

У Миколаєві вчора, 1 вересня, знайшли тіло відомого вченого і дослідника Голодомору Миколи Шитюка. Про це повідомляють "Новости-N" з посиланням на джерело в прокуратурі.

“У квартирі багатоповерхового будинку Миколаєва на перетині Центрального проспекту і 3-ї Слобідської виявлено чоловіка з ознаками насильницької смерті. Тіло з ножовими пораненнями знайшли в квартирі на першому поверсі - житлове приміщення здавали в оренду погодинно", - розповіли в поліції.

За даними ЗМІ, чоловік зняв квартиру на три години. Після чого господиня квартири почала дзвонити орендарю, але його телефон не відповідав.

"Коли вона приїхала на квартиру, то знайшла чоловіка з ножем в спині без ознак життя", - йдеться в повідомленні.

На місці події працювали слідчо-оперативна група, експерти та кінологи. Після проведення всіх оперативно-слідчих дій тіло вбитого відправили на судово-медичну експертизу.

З якою метою Микола Шитюк опинився на знімній квартирі наразі невідомо.

Видання зазначає, що тіло Шитюка було знайдено в тому самому будинку, в якому в 2012 році зґвалтували Оксану Макар.

Фото: novosti-n.org

Професор Шитюк був одним з найбільш відомих дослідників Голодомору 1933 року. З 2008 року обіймав посаду директора навчально-наукового інституту історії, політології та права Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.

Він автор понад 200 наукових робіт. Серед основних праць: "Голод-геноцид 1932-1933 рр. На території Миколаївщини: погляди істориків, очевидців, архівні матеріали" і "Національна книга пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні. Миколаївська область".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram