ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики відновили роботу КПВВ з боку окупованих територій

Українські прикордонники не припиняли пропуску людей і транспорту в бік тимчасово окупованої території.

Бойовики відновили роботу КПВВ з боку окупованих територій
Фото: podrobnosti.ua

Усі контрольно-пропускні пункти Донецької області з боку окупованих територій знову працюють у нормальному режимі та пропускають людей після того, як їх закрили через убивство в Донецьку ватажка самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченка.

Про це повідомив представник омбудсмена на Донбасі Павло Лисянський.

Зазначається, що о 13:00 на пропускному пункті "Майорськ" почали пропускати людей, а від 14:30 у штатному режимі вже працювали всі КПВВ у Донецькій області.

За словами представника омбудсмена, потік людей на пунктах пропуску значно обмежено.

Лисянський наголосив, що пункти пропуску з боку підконтрольних територій працювали в звичайному режимі, їх не закривали.

Прес-служба Держприкордонслужби інформує, що зафіксовано поодинокі випадки відмови з боку бойовиків громадянам України в перетині лінії розмежування.

"Окупанти проводять тотальний контроль усіх осіб і транспорту, які намагаються виїхати з окупованої території, проте почали одиничний пропуск громадян та автомобілів", - зазначили представники ДПСУ.

Також повідомляється, що українські прикордонники не припиняли пропуск людей і транспорту в бік тимчасово окупованої території, однак російські найманці вже відмовили кільком громадянам у перетині лінії розмежування.

У Держприкордонслужбі зазначили, що на дорожніх коридорах у межах Донецької області відзначається ускладнення руху для громадян через дії російсько-окупаційних військ.

Раніше повідомлялося, що у зв'язку з убивством Захарченка бойовики заблокували роботу всіх пунктів пропуску. Також Донецьк узято в кільце військової техніки, людей із "ДНР" не випускають. Спецслужби "ДНР" почали масові затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram