ГоловнаСуспільствоВійна

Кафе, у якому вбили Захарченка, належало начальнику його охорони, - росЗМІ

Бомбу було закладено в лампу.

Кафе, у якому вбили Захарченка, належало начальнику його охорони, - росЗМІ
Кафе "Сепар" после взрыва
Фото: ria.ru

Вибуховий пристрій, від якого у п'ятницю загинув ватажок самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко, було закладено в один з освітлювальних приладів, встановлених у кафе, - торшер або люстру, а задіяли його дзвінком з телефону.

Про це, посилаючись на джерела, пише російська газета "Коммерсантъ".

У матеріалі йдеться, що вибух у кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна в Донецьку стався близько 17 години. В цей час у закладі почали збиратися високопоставлені чиновники "ДНР" на поминки Кобзона, який помер 30 серпня і активно підтримував бойовиків.

"В результаті вибуху Олександр Захарченко отримав мінно-вибухову травму голови. Помер він у лікарні, куди його доставила з місця події охорона", - йдеться у публікації.

Згідно з даними газети, ще кілька людей, зокрема "міністр з податків і зборів" "ДНР" Олександр Тимофєєв "Ташкент", отримали поранення і травми.

"Донецькі силовики шукають імовірних спільників серед найближчого оточення глави "ДНР", оскільки тільки там могли мати точні дані про його переміщення і плани. Саме кафе, за попередніми даними, належало начальнику охорони глави "ДНР", а враховуючи, що у нього часто бували високопоставлені гості, ретельно охоронялося", - зазначено у статті.

За даними "силовиків" "ДНР", без допомоги "своїх" встановити бомбу в кафе було практично неможливо. Водночас передбачається, що в момент вибуху вбивця перебував поруч із кафе і бачив, коли до нього прибув Захарченко. Дзвінок, який ініціював підрив, він зробив, щойно той увійшов всередину закладу.

Як повідомлялося, у зв'язку із загибеллю свого ватажка Олександра Захарченка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд із "ДНР".

Представник уповноваженого Верховної Ради з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський повідомив, що після вбивства Захарченка спецслужби "ДНР" почали масові затримання в Донецьку.

МЗС Росії звинуватило Україну у вбивстві Захарченка. СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття у зв'язку з убивством ватажка бойовиків самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченка "всім жителям Донбасу".

Після вбивства Захарченка у Держдумі заявили про обнулення Мінських домовленостей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram