ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі за підозрою в крадіжці 410 тис. грн з банківських карт затримано трьох осіб

Вони встановлювали зчитувальні пристрої на POS-термінали в ресторанах.

У Дніпрі за підозрою в крадіжці 410 тис. грн з банківських карт затримано трьох осіб
Фото: privatbank.ua

Поліція викрила групу шахраїв, які викрадали інформацію з банківських карт клієнтів, а потім знімали їх гроші з рахунків.

Про це йдеться на сайті Національної поліції.

За версією слідства, організатору групи 26 років, двом його спільникам - 27 і 29 років.

Двоє шахраїв тимчасово працевлаштувалися в різних закладах харчування і роздрібної торгівлі на території Дніпропетровської області, встановлювали скіммінгові пристрої і, коли клієнти розплачувалися через POS-термінали, отримували конфіденційну інформацію з карток.

Компрометація карт проводилася з використанням комп'ютерної техніки та різних пластикових карт, в тому числі і так званого "білого пластику".

За попередніми даними, встановлено 25 фактів компрометації карт, з яких вкрали 410 тис. гривень.

Поліцейські провели за місцем проживання підозрюваних санкціоновані обшуки, під час яких вилучили скіммінговий пристрій, комп'ютерну техніку, флешки з інформацією, платіжні квитанції, документацію і чорнові записи. Крім того, вилучено близько півсотні підроблених платіжних карток.

За цим фактом почали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) КК України. Організатор затриманий в порядку ст. 208 КПК. Вирішується питання про повідомлення про підозру учасникам злочинної групи і обрання їм запобіжного заходу.

У той же час прес-служба Приватбанку повідомила, що в рамках кримінального провадження, відкритого за зверненням банку, співробітники поліції провели 10 обшуків та вилучили обладнання для компрометації магнітних смуг платіжних карт і 55 підроблених карт.

За даними банку, шахраї скомпрометували понад 100 платіжних карт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram