ГоловнаСуспільствоВійна

На Південнодонбаському водопроводі розпочато розмінування і ремонт

Прорив труби поставив під загрозу водопостачання Маріуполя та інших міст.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

У Донецькій області почалися розмінування і ремонтно-відновлювальні роботи на Південнодонбаському водопроводі.

Про це

повідомила українська сторона СЦКК.

Унаслідок обстрілу із застосуванням важких озброєнь з боку збройних формувань Російської Федерації на ділянці водопроводу КП "Вода Донбасу" стався прорив труб, що поставило під загрозу постачання питної води для жителів населених пунктів Вугледар, Докучаєвськ, Новотроїцьке, Волноваха і Маріуполь.

Витік води внаслідок пошкодження сягає 1500 м3/год.

Проведення ремонтно-відновлювальних робіт ускладнило розташування місця прориву водопроводу в зоні досяжності обстрілу бойовиків з будь-яких видів зброї, а також імовірність на ділянці мін і боєприпасів, що не вибухнули.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

За сприяння Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ вдалося забезпечити встановлення "режиму тиші" на час проведення розмінування території, усунення прориву водопроводу і проведення робіт з безперервного водопостачання вказаних населених пунктів.

Українська сторона СЦКК координувала роботи для обстеження та розмінування місцевості загальною площею 200 кв. м. На цей момент під контролем української сторони СЦКК здійснюються ремонтно-відновлювальні роботи на водопроводі.

З червня 2014 року Південнодонбаський водопровід, яким вода подається на Червоноармійську та Великоанадольську фільтрувальні станції, неодноразово припиняв роботу. Це було пов'язано із зупинкою каналу Сіверський Донець - Донбас, ушкодженнями самого водопроводу, припиненням електропостачання насосних станцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram