ГоловнаСуспільствоЖиття

Підозрюваний в організації замаху на Гандзюк раніше працював у міліції, - ЗМІ

Сергія Торбина звільнили з правоохоронних органів за зловживання службовим становищем.

Підозрюваний в організації замаху на Гандзюк раніше працював у міліції, - ЗМІ
Фото: marusnews.com

Підозрюваний в організації замаху на активістку і керуючу справами виконкому Херсонської міськради Катерину Гандзюк Сергій Торбин раніше був оперативним співробітником міліції Херсона. Про це повідомляє "Українська правда".

На те, що екс-оперативник Суворовського РВ УМВС Торбин є організатором, вказали інші підозрювані, його бойові побратими. За словами Олександра Власова, колишнього члена "Правого сектору", куди свого часу входив і Торбин, позивний "Опер" з'явився в Торбина саме через його службу в херсонській міліції.

Згідно з текстом підозри, Торбина звільнили з міліції "за зловживання службовим становищем".

"ОСОБА_4, позивний "Опер", уродженець Херсона... колишній працівник Суворовського РВ УМВС, звільнений за зловживання службовим становищем... Проходив службу в АТО в складі 5-го окремого батальйону УДА на посаді командира підрозділу розвідки. Зараз перебуває в місті Херсон, є засновником громадської організації "Добровольці-учасники АТО "Добровольці Божої Чоти" і ТОВ "Легіон захист", - сказано в тексті підозри.

Нагадаємо, 31 червня в Херсоні невідомий облив співробітницю міської ради та активістку Катерину Гандзюк рідиною, яка виявилася концентрованою сірчаною кислотою. Поліція розслідує напад як замах на вбивство.

Слідство підозрює в скоєнні нападу на херсонську активістку п'ятьох колишніх учасників АТО. Це - В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбин і Микита Грабчук. В організації злочину звинувачують Торбина.

Усім п'ятьом підозрюваним суд обрав запобіжний захід: чотирьох взято під варту, один перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram