ГоловнаСуспільствоЖиття

"Бориспіль" відкриє термінал В спеціально для хасидів, які прибувають на Рош Ха-Шана

Єврейський новий рік в Умані відзначатимуть з 9 по 11 вересня.

"Бориспіль" відкриє термінал В спеціально для хасидів, які прибувають на Рош Ха-Шана
Фото: Сергей Нужненко

Аби прийняти паломників-хасидів, які прилітають в Україну на святкування Рош Ха-Шана в Умані, спеціально відкриють термінал "B" аеропорту "Бориспіль". Про це повідомляє УНН із посиланням на інформацію аеропорту.

"Очікується, що приліт паломників почнеться 5 вересня. Спеціально для них буде відкрито термінал "B", - повідомили в аеропорту.

Термінал B аеропорту "Бориспіль" простоює, у майбутньому його збираються зносити. Концепція аеропорту передбачає будівництво одного великого мегатерміналу на території, де сьогодні розташовані термінали B і D.

Цього року єврейський Новий рік відбудеться в ніч з 9 по 11 вересня. Громадський порядок під час перебування хасидів в Україні будуть забезпечувати підрозділи Національної поліції і Нацгвардії.

Цього року очікується також прибуття приблизно 20 співробітників поліції Ізраїлю, які також будуть допомагати в організації громадського порядку.

Нагадаємо, торік Умань під час святкування Рош Ха-Шана відвідали 33 000 іноземних гостей.

Щоосені паломники їдуть до Умані, щоб на могилі свого духовного лідера равина Нахмана відсвяткувати Рош Ха-Шана. Він народився в місті Меджибіж у 1772 році, вів кочовий спосіб життя, бував у різних містечках України. 1808 року Нахман захворів на туберкульоз, поселився в Умані, де і був похований 1810 року. З тих пір це місто стало центром поклоніння хасидів, куди вони з'їжджаються зі всього світу на кожен єврейський Новий рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram