ГоловнаСуспільствоОсвіта

10 шкіл на Донбасі призупинили роботу через близькість до зони бойових дій

До перших класів на підконтрольній Україні території підуть 17800 дітей.

10 шкіл на Донбасі призупинили роботу через близькість до зони бойових дій
Фото: EPA/UPG

10 закладів загальної середньої освіти в Донецькій області призупинили роботу через наближення до зони бойових дій. Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

Він зазначив, що першого дня навчального року чотири капітально відремонтовані опорні школи відкриються у Вугледарі, Добропіллі, Костянтинівці і Маріуполі. Зараз реконструюють ще 12 навчальних закладів.

"Загалом на підконтрольній Україні території в Донецькій області відкриються 522 установи загальної середньої освіти, де навчатимуться 160 тис. дітей, в тому числі 8800 - тимчасово переміщених з окупованої території. У перший клас прийдуть 17800 першокласників, 17600 з них будуть навчатися українською мовою", - зазначив Куць.

Зараз у "сірій" зоні, на лінії розмежування, розміщено 113 навчальних закладів: 53 дитсадки, 54 школи, 6 училищ і школа-інтернат. У них навчаються 15303 дитини.

"Через наближення до зони бойових дій призупинено роботу 10 закладів загальної середньої освіти: три - у Волноваському районі, по два - в Авдіївці, Мар'їнському, Ясинуватському районах, а також Мар'їнську школу-інтернат обласної комунальної власності", - підсумував Куць.

Нагадаємо, з 1 вересня учні перших класів навчатимуться за новими державними стандартами і в нових класах, на оснащення яких цього року було виділено 1 млрд гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram