ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти С14 улаштували скандал на засіданні львівського суду

Колегія суддів перенесла розгляд апеляції у справі Маркіяна Вербового на 6 вересня.

Активісти С14 улаштували скандал на засіданні львівського суду
Маркиян Вербовой на заседании по избранию меры пресечения
Фото: Facebook/Сергій Мазур

Представники націоналістичного руху С14 улаштували скандал на засіданні Апеляційного суду у Львові. Активісти вимагали доставити на засідання арештованого Маркіяна Вербового і звільнити його з-під варти, однак суд перервав засідання.

Про це повідомляє Zaxid.net.

У четвер, 30 серпня, в Апеляційному суді Львова проходило засідання у справі активіста цієї організації Маркіяна Вербового, якому інкримінують ножове поранення поліцейського. Прихильники підозрюваного спочатку влаштували акцію протесту перед будівлею суду, а потім і в залі засідань.

Спочатку його захисники оголосили клопотання, щоб Вербового негайно доправили в суд, тому що він хоче надати пояснення. Однак прокурор зазначив, що не вважає таку вимогу необхідною. Колегія суддів, порадившись, на прохання захисників погодилася. Однак засідання вони вирішили перервати і перенести його на 6 вересня.

Саме це й обурило активістів, які наполягали, щоб Вербового доправили в суд. Вони відмовилися покидати зал і почали вигукувати гасла протесту.

Нагадаємо, 17 серпня Галицький районний суд узяв під варту 20-річного Маркіяна Вербового без права внесення застави терміном на 60 діб. Його підозрюють у пораненні поліцейського. Інцидент стався, коли він разом з друзями наносив трафаретні написи «Хто замовив Катю Гандзюк?» на стіні будинку по вул. Ковжуна у Львові. За версією С14, поліцейські не назвалися і були без форми і відзнак. За версією поліцейських, графітники вчинили опір під час затримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram