ГоловнаСуспільствоЖиття

У парку Кременчука вбили лиса, що жив у вольєрі

Поліція порушила провадження за ст.299 КК.

У парку Кременчука вбили  лиса, що жив у вольєрі

У Міському саду Кременчука сьогодні вночі вбили лиса з кличкою Лісман, який жив у вольєрі на території парку.

Про це повідомив директор комунального підприємства "Міський сад" Віталій Дедюрин у фейсбуці.

"Уранці, прийшовши на роботу, працівники Міського саду виявили бездиханним закривавлене тіло Лісмана, який прожив у ласці й турботі понад п'ять місяців на території Міського саду. За цей короткий період до лисиці звикли та встигли подружитися не лише працівники Міського саду, а й величезна кількість діточок, яких батьки приводили на прогулянку в Міський сад. Відвідування лисиці стало в багатьох батьків з дітьми невід'ємною частиною прогулянок Міським садом. У всіх відвідувачів він викликав море позитивних емоцій і захоплення", - написав він.

Ветеринар, який оглядав тіло, дійшов висновку, що Лісман помер насильницькою смертю від зазнаних травм і втрати крові. На грудній клітці та в ділянці черевної порожнини було виявлено безліч гематом, точкові і смугасті крововиливи, забиті місця, відкритий перелом задньої ноги.

Камери спостереження зафіксували, як імовірний злочинець уночі дочекався, доки працівник охорони піде на черговий обхід, переліз через паркан і проник на територію, де у вольєрі був лис. Пробувши на території якийсь час, він покинув місце злочину тим самим шляхом.

Поліція Полтавської області порушила кримінальне провадження за цим фактом, подію розслідують як жорстоке поводження з тваринами (ст.299 Кримінального кодексу).

Нагадаємо, що 2017 року Верховна Рада посилила покарання за жорстоке поводження з тваринами, згідно з яким за статтею 299 КК можна отримати до 8 років позбавлення волі.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram