ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики шість разів порушили "шкільне" перемир'я на Донбасі

Втрат серед військовослужбовців немає.

З початку доби бойовики шість разів порушили "шкільне" перемир'я на Донбасі
Фото: facebook.com/pressjfo.news

З початку доби російські окупаційні війська шість разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, один раз - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу Операції об'єднаних сил в Фейсбуці.

Відзначається, що противник відкривав прицільний вогонь з мінометів калібру 82 міліметрів, озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Новгородське, Павлопіль і Гнутове.

"Незважаючи на оголошення з 29 серпня "шкільного перемир'я", російсько-окупаційні війська хоч і знизили інтенсивність обстрілів позицій ООС і українських населених пунктів, але не припинили їх", - йдеться в повідомленні.

Під час обстрілу в районі Новгородського бойовики застосували міномети калібру 82 міліметрів. За повідомленням української сторони СЦКК, в результаті обстрілу в селі загорілася суха трава. На цей час військовослужбовці локалізували загоряння.

"Втрат серед особового складу не допущено. Ситуація в районі проведення операції залишається під контролем Об'єднаних сил", - повідомили в штабі.

Нагадаємо, на сході України опівночі 29 серпня набуло чинності чергове перемир'я, в цей раз - в зв'язку з початком навчального року. Новий режим тиші на Донбасі був узгоджений в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 серпня. Бойові дії повинні бути зупинені уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

У першу добу перемир'я на Донбасі було зафіксовано 70 обстрілів з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram