ГоловнаСуспільствоЖиття

Мін'юст розпочав інформаційну кампанію боротьби з домашнім насильством

Міністерство готує фахівців для допомоги постраждалим.

Мін'юст розпочав інформаційну кампанію боротьби з домашнім насильством
Фото: sdecoret/Depositphotos

Міністерство юстиції України розпочало активну інформаційну кампанію протидії домашньому насильству та механізмів захисту. Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України.

Як повідомила заступниця міністра юстиції України Іванна Смачило, зараз проводиться робота з удосконалення діяльності центрів допомоги постраждалим від насильства і навчання фахівців, до яких можна буде звернутися за допомогою. Крім того, міністерство продовжує роз'яснювати, які бувають види насильства і як запобігати їм у майбутньому.

"Нове законодавство, яке ухвалили наприкінці минулого року, спрямоване на протидію і запобігання домашньому насильству, розмежовує різні типи насильства: фізичне, економічне, психологічне, сексуальне - і вводить кримінальну відповідальність за такі дії. Це крок уперед", - зазначила заступниця міністра.

Мін'юст нагадує, що жертви насильства сьогодні можуть отримати допомогу:

- безкоштовна юридична допомога (захист, представництво в суді, складання документів); контакти центрів: www.legalaid.gov.ua/ua/local-centres;

- психологічна підтримка і соціальні послуги (консультування, кризове й екстрене втручання, соціальний супровід, посередництво тощо) в центрах соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, мобільних бригадах соціально-психологічної допомоги; контакти центрів: http://www.msp.gov.ua/news/14911.html

- контакти мобільних бригад: http://www.msp.gov.ua/news/14910.html

- тимчасовий притулок у центрі соціально-психологічної допомоги, кризовому центрі або притулку для жертв домашнього насильства; контакти центрів: http://www.msp.gov.ua/news/14909.html

"У разі домашнього насильства потрібно відразу викликати поліцію -102 і звернутися на "гарячу лінію" - 116-123 (цілодобово і безкоштовно в межах України)", - зазначили в Мін'юсті.

Нагадаємо, за даними правозахисників, близько 3 млн дітей в Україні стають жертвами домашнього насильства. Але точну кількість постраждалих встановити важко, оскільки не всі жертви можуть і готові звертатися по допомогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram