ГоловнаСуспільствоПодії

Влада Криму заявила про викид в атмосферу невідомої речовини

На "Кримському титані" повідомлення про можливі викиди не коментують.

Влада Криму заявила про викид в атмосферу невідомої речовини
Фото: Крым.Реалии

На півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Про це заявив так званий "віце-прем'єр" Криму Ігор Михайличенко, повідомляє РІА Новини.

"У місті Армянську стався викид в атмосферу речовини невідомого походження. На металевих предметах, дахах будинків, листі дерев утворився маслянистий наліт, що має жовтуватий відтінок", - сказав журналістам Михайличенко.

За його словами, в Армянськ "екстрено виїхала група фахівців" Міністерства екології та природних ресурсів Криму", "міжрегіонального управління Росспоживнагляду", представники "прокуратури".

"Зроблено забір необхідних проб для проведення відповідних досліджень. Природа походження речовини, що випала, наразі не визначена. Чекаємо результатів досліджень. Про те, що за речовина і яка природа її походження, можливо буде говорити тільки після отримання результатів досліджень", - сказав Михайличенко.

У російській адміністрації Армянська Крым.Реалии повідомили, що влада готує запит керівництву заводу "Кримський титан" з приводу викидів в атмосферу.

"На цей момент у нас коментарів немає ніяких. Оскільки нами готується лист на завод ... загалом ... "Кримський титан", так ... Оскільки у нас наразі ніякої офіційної версії немає. Ми-то, звичайно, хочемо вже відповідь отримати, скажімо так", - відзначили в адміністрації Армянська.

На "Кримському титані" повідомлення про можливі викиди публічно не коментують.

Раніше жителі Армянська повідомили, що металеві предмети в їх будинках і квартирах за ніч вкрилися липкою іржею. За словами місцевих жителів, іржа покрила їх ключі від будинку, решітки радіаторів в автомобілях і будівельні інструменти на балконах.

Крім того, в Джанкої жителі повідомляли про смог, а в Красноперекопську скаржилися на серпанок і різкий запах сірки.

У січні 2018 року в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України заявили, що завод "Кримський титан" є екологічною загрозою для Херсонської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram