ГоловнаСуспільствоПодії

Шахраї вкрали в київської пенсіонерки квартиру на Позняках

Поліція бездіяльна.

Шахраї вкрали в київської пенсіонерки квартиру на Позняках
Фото: google.com.ua/maps

Група шахраїв вкрала в київської пенсіонерки квартиру на вулиці Руденка на Позняках.

Про цей випадок повідомив у фейсбуці народний депутат Олександр Грановський.

Жертвою злодіїв стала 83-річна Клавдія Дунаєвська, яка проживає на бульварі Лесі Українки. "Ще не так давно була й інша квартира в бабусі, де вона раніше проживала, а останнім часом відкладала гроші на ремонт. Квартира не можна сказати, що дуже велика, всього 36 кв.м., але своя", - повідомив Грановський.

Квартира була порожня, і жінка тільки платила за комунальні послуги. На початку 2018 року квитанції, які регулярно забирав племінник, що проживає з нею, чомусь перестали приходити.

Жінка поїхала на Позняки і на свій подив знайшла, що в квартирі встановлено інша двері, ключ до замка не підходить, а сусіди давно встигли познайомитися з новим власником квартири.

"У ЖЕКу будь-яку інформацію відмовилися надавати на тій підставі, що власник законно змінився і більш Клавдія Сергіївна ніякого стосунку до майна не має", - повідомив Грановський.

Виявилося, що квартиру продала якась літня жінка, схожа на власницю, за підробленим паспортом. Перед цим шахрайка завчасно звернулася в поліцію Дарницького району із заявою про крадіжку всіх оригіналів документів і в своїй заяві попросила будь-які інші довідки, виписки та інші папери вважати недійсними.

Фото: facebook.com / Олександр Грановський

Фото: facebook.com / Олександр Грановський

Нотаріус Роман Падалка, який проводив операцію купівлі-продажу, заявив, що на оформлення приходила справжня Дунаєвська.

24 квітня 2018 року Дарницький відділ поліції зареєстрував заяву постраждалої, але слідчий досі не провів жодної дії щодо цієї справи.

За словами Грановського, в кінці 2017 року, ще до всієї цієї афери, жінку двічі безпричинно жорстоко побили. Він вважає, що це було зроблено для того, щоб вона злякалася і не боролася за квартиру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram