ГоловнаСуспільствоПодії

Французький винороб заявив про підпал його виноградників у Одеській області (оновлено)

Поліцейські слідів підпалу не виявили

В Одеській області в п'ятницю, 24 серпня, підпалили виноградники французького винороба Крістофа Лакарена, який виробляє вино в селі Шабо. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, вже згоріло 20 га виноградників.

"Президент Порошенко! 4 липня в готелі Інтерконтиненталь в Києві після бізнес-форуму я говорив з Вами про проблему рейдерів землі, які хочуть зруйнувати мої виноградники і мою офіційну виноробну компанію. Ви попросили у мене візитку і запевнили мене, що проблема буде розглянута", - зазначив винороб.

Оновлення. Головне управління Національної поліції в Одеській області повідомило, що слідів підпалу не знайшли.

Слідчо-оперативна група під час огляду місця події встановила, що територія, на якій сталася пожежа, перебуває за межами населеного пункту. Зовні вона схожа на занедбані виноградники, порослі сухою травою. У деяких місцях виноградника є сліди вигорілої сухої трави. При цьому кущі винограду не пошкоджено.

Сторонніх предметів, пально-мастильних або легкозаймистих речовин поліцейські на знайшли.

Фото: od.npu.gov.ua

Фото: od.npu.gov.ua

У січні 2017 року Лакарен заявив, що по території його двору в Одеській області стріляли.

У листопаді 2016 року невідомі бульдозером викорчовували його виноградник. За словами Лакарена, пайовики просто хочуть відібрати землю для забудови, хоча винороб стверджує, що має документи оренди на 15 років. Тоді він звернувся до прем'єра Володимира Гройсмана з вимогою забезпечити безпеку своїх інвестицій.

Французький винороб Крістоф Лакарен понад 10 років проживає в селі Шабо і розвиває свою виноробню. Плантації кущів частково розташовані на землі Лакарена, частково - на орендованій з 2007 року. За орендовану ділянку тривають суперечки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram