ГоловнаСуспільствоПодії

В Україну не пустили російського правозахисника (оновлено)

Під час тривалої пересадки в Києві він планував вийти в місто.

В Україну не пустили російського правозахисника (оновлено)
Фото: Roman Udot\Facebook

Російському правозахиснику, члену Ради руху на захист прав виборців "Голос" Роману Удоту відмовили у в'їзді в Україну. Про це повідомляє Громадське.

"Роман Удот летів з Тбілісі до Вільнюса, а в Києві у нього була передбачена тривала пересадка близько семи годин, протягом якої він планував вийти в місто. Однак прикордонна служба України заборонила йому в'їзд в країну", - йдеться в публікації.

За словами правозахисника, його збираються повернути в Тбілісі, а не в Вільнюс.

Удоту прикордонники мотивували свої дії - непідтвердженою метою візиту. Однак правозахисник стверджує, що сказав, що прибув з "туристичною метою".

Оновлення. Російського правозахисника Романа Удота не пустили на територію України, тому що він не надав переконливих доказів необхідності цього. Про це УНН повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Цей громадянин їхав рейсом з Тбілісі транзитом на Вільнюс. В аеропорту "Бориспіль" він виявив бажання вийти в місто, проте не зміг надати переконливих доказів в тому, що в цьому дійсно є якась необхідність. З огляду на ризики, це все-таки громадянин РФ, прикордонники не надали йому такої можливості. Він чекатиме свого рейсу в аеропорту", - повідомив Слободян.

Державна прикордонна служба інцидент поки що не прокоментувала.

Нагадаємо, раніше українські прикордонники відмовили кореспонденту російського телеканалу "Дождь" Олексію Коростельову у в'їзді в країну, мотивувавши це недостатньою кількістю у нього грошових коштів і непідтвердженою метою перебування в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram