ГоловнаСуспільствоВійна

Один військовий загинув, четверо отримали поранення в зоні ООС за добу

Також під час обстрілу бойовиків вчора загинув мирний житель.

Один військовий загинув, четверо отримали поранення в зоні ООС за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу, 24 серпня, на Донбасі окупанти 39 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ, в тому числі і з застосуванням забороненого важкого озброєння. Про це повідомили в штабі ООС.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а на окремих напрямках з мінометів калібру 82 і 120-міліметрів, ствольної артилерії калібру 122міліметрів.

Бойовики відкривали вогонь в районах населених пунктів Кримське, Світлодарськ, Південне, Авдіївка, Піски, Невельське, Красногорівка, Гранітне, Чермалик, Гнутове, Павлопіль, Лебединське, Водяне, Широкине.

17 разів найманці РФ застосовували заборонені Мінськими угодами міномети і ствольну артилерію.

При загостренні ситуації, коли виникала загроза життю військовослужбовців, підрозділи Об'єднаних сил відкривали вогонь для придушення вогневих засобів противника.

В результаті бойових дій один український захисник загинув, четверо військовослужбовців Об'єднаних сил отримали поранення.

Крім цього, за минулу добу російські окупаційні війська здійснили неприцільний обстріл з артилерійських систем 152 калібру населеного пункту Врубівка, що в Луганській області. В результаті загинув 35-річний місцевий житель, пошкоджені будівлі та інфраструктура.

За даними розвідки, трьох окупантів знищено, шестеро отримали поранення.

Нагадаємо, вчора повідомляли про одного загиблого і двох поранених українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram