ГоловнаСуспільствоЖиття

Google запустив опцію "самовидалення" листів

Надіслане повідомлення можна не тільки видалити через заданий час, а й відкликати.

Google запустив опцію "самовидалення" листів
Фото: techliveinfo.com

Компанія Google зробила доступною для користувачів свого сервісу електронної пошти новий режим конфіденційності листування - так звані "самознищувальні" листи, які будуть автоматично віддалятися після прочитання. Про це повідомляється на сайті компанії.

"Ви можете надіслати повідомлення електронної пошти з використанням особливого режиму, щоб захистити конфіденційну інформацію від несанкціонованого доступу. Відправник може встановити для листа дату, коли він буде автоматично видалений, терміном від 1 дня до 5 років, а також відкликати доступ до листа в будь-який час. При цьому одержувач листа не зможе переслати, скопіювати, роздрукувати або завантажити дані, що містяться в листі", - сказано в повідомленні Google.

Компанія зазначає, що новий режим безпеки не зможе повністю виключити копіювання електронного листування. Одержувач буде як і раніше мати можливість сфотографувати монітор комп'ютера із зображенням тексту листа, а також скористатися спеціальними програмами, що дають змогу зламувати пошту.

Функція доступна в мобільному додатку, а також стосується тільки тих листів, які надіслані користувачам цього самого сервісу.

Нагадаємо, у червні Google відмовився продовжити контракт, який передбачає розробку штучного інтелекту для Пентагона.Таке рішення компанія прийняла після того, як ряд співробітників Google заявили про свою відставку, а тисячі інших підписали петицію проти участі в проекті Пентагону, відомого як Maven - оскільки була можливість , що штучний інтелект буде використовуватися для летальних цілей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram