ГоловнаСуспільствоВійна

КПВВ "Майорськ" закрили через регулярні обстріли

Пропускний пункт "Станиця Луганська" закриють на ремонт з 2 по 7 вересня.

КПВВ "Майорськ" закрили через регулярні обстріли
Фото: podrobnosti.ua

Функціонування контрольно-пропускного пункту в'їзду-виїзду "Майорськ" в Донецькій області припинено через регулярні обстріли з боку проросійських бойовиків.

Про це повідомляє прес-центр штабу ООС.

"Командувачем Об'єднаних сил прийнято рішення про тимчасове припинення пропуску осіб та транспортних засобів на КПВВ "Майорськ" на період існування цієї загрози в межах дорожнього коридору "Горлівка - Бахмут"", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що про рішення командувача ОС проінформовані перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг і керівник донецького офісу ОБСЄ Ольга Скріповська.

Командування ООС звертається до громадян з проханням врахувати цю інформацію при плануванні своїх поїздок.

Вдень 23 серпня російсько-окупаційні війська обстріляли контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду "Майорськ" в Донецькій області. Обстріл почався о 15:48, з боку тимчасово окупованої території. Бойовики застосовували 7,62 міліметрові снайперські гвинтівки.

В результаті обстрілу пошкоджено один з модулів, в якому в той час перебували прикордонники Краматорського загону і здійснювали пропускні операції громадян, які прямували через лінію розмежування.

У зв`язку з обстрілом командуванням ООС на КПВВ був введений режим "Червоний", а цивільних осіб евакуювали в безпечне місце. На щастя, ніхто не постраждав.

КПВВ "Майорськ" - один з найбільш завантажених на лінії зіткнення. Його особливістю є те, що тут на автомобілях лінію зіткнення перетинають жителі не тільки Донецької, але й Луганської областей.

Раніше повідомлялося, що єдиний в Луганській області пропускний пункт "Станиця Луганська" закриють на ремонт з 2 по 7 вересня. Цей КПВВ 11 серпня припиняв роботу для розмінування території.

Таким чином, окуповані райони Донецької і Луганської областей виявляться відрізаними від підконтрольної українській владі території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram