ГоловнаСуспільствоЖиття

Псевдополіцейський і двоє військових вимагали хабарі у водіїв на трасі під Миколаєвом

Особи потерпілих встановлені, їх заяви зареєстровані у відділенні місцевої поліції.

Псевдополіцейський і двоє військових вимагали хабарі у водіїв на трасі під Миколаєвом
Фото: npu.gov.ua

На трасі в Миколаївській області під виглядом патрульного поліцейський аферист з двома військовослужбовцями зупиняв автомобілі і вимагав у водіїв гроші за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Про це повідомляється на сайті Нацполіції.

Напередодні в Департамент внутрішньої безпеки почали надходити скарги на нібито їх співробітника, який зупиняє автомобілі і вимагає хабарі.

При перевірці цієї інформації, на одній з доріг, поблизу селища Полігон Вітовського району, був помічений автомобіль "ЗАЗ Деу" з номерними знаками на синьому фоні і встановленими проблисковими маячками. Біля машини стояв чоловік у формі патрульного з шевронами і погонами лейтенанта, а в салоні - ще двоє невідомих.

"Поліцейський "пред'явив при перевірці службове посвідчення інспектора СРПП, але назвати підрозділ, в якому він служить, відмовився, і сварився. Двоє молодих людей, які сиділи в машині, представилися військовослужбовцями ЗСУ. Вони пояснили, що нібито допомагають нарядам поліції на території району.

Перевіривши отриману інформацію, правоохоронці з'ясували, що мають справу з шахраєм. Чоловік не є і ніколи не був співробітником поліції, а його поліцейський жетон і посвідчення на обліку обласної поліції не значаться.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

"Зловмисник зізнався, що його автомобіль насправді має польську реєстрацію, а сині спецномери і нагрудний жетон він купив у невстановленої особи, через Інтернет купив маячки синього і червоного кольору. Форму, погони, шеврони, спорядження, світловідбивний жилет, бронежилет, свисток і сигнальний диск - придбав у спеціалізованому магазині Миколаєва. Службове посвідчення роздрукував на оргтехніці, а пістолет в кобурі виявився спортивним (стартовим), який він теж купив в магазині", - повідомили в поліції.

Під час огляду автомобіля афериста були виявлені два дорожніх конуси, номерні знаки іноземної реєстрації, бронежилет з написом "поліція", погони капрала поліції, два світловідбивних жилети, два сигнальних диски з червоним сигналом, дві рації, два пістолети і бланки пояснення невстановленого зразка.

Все це було вилучено в законному порядку, разом з посвідченням і жетоном, які використовував зловмисник.

Крім цього, встановлено особи водіїв, яких зупиняв шахрай і вимагав у них гроші. Їх заяви зареєстрували.

Дії 20-річного затриманого кваліфікуються за ч.2 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи) та ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Йому загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до 4 років або позбавлення волі на строк до 3 років. Також перевіряється причетність до злочинних дій і двох військовослужбовців.

Нагадаємо, в квітні в Києві затримали грабіжників, які нападали на іноземців під виглядом поліцейських.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram