ГоловнаСуспільствоЖиття

Посольства США та Британії привітали українців із Днем Незалежності піснями й танцями

Американці співали українські пісні, а британці - розучили та виконали народний танець.

Посольства США та Британії привітали українців із Днем Незалежності піснями й танцями
Фото: Скриншот видео

Посольства Великої Британії та Сполучених Штатів Америки привітали українців із Днем Незалежності.

Так, співробітники американського посольства в Україні заспівали кілька українських пісень та організували флешмоб на честь Дня Незалежності. Вони переодяглися в традиційний український одяг і разом виконували популярні народні пісні - "Несе Галя воду", "Ой у гаю при Дунаю", "А мій милий вареничків хоче", "Гей, наливайте повнії чари".

Глава дипмісії Марі Йованович підготувала вітальну промову українською.

Ролик-привітання від американського посольства опубліковано на YouTube-каналі.

Співробітники британського посольства вивчили й затанцювали народний танець.

"Посольство Великобританії і посол Джудіт Гоф вітають українців із Днем Незалежності та бажають мирного і стабільного майбутнього року", - йдеться в повідомленні посольства у Фейсбуці.

"Рік тому британські дипломати, як і тисячі українців, були вражені танцем британського військовослужбовця, який він виконав під волинку після Параду на Хрещатику. Тому цьогоріч співробітники дипмісії вирішили теж затанцювати. Деякі дипломати танцювали з дитинства, для інших це стало особистим викликом, проте всі ретельно готувалися, репетирували і танцювали під мелодію флейти з пісні молодої української співачки Alina Pash - Bitanga", - зазначили дипломати. 

Нагадаємо, сьогодні заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз опублікував лист від українського політв'язня, кримчанина Володимира Балуха, який 158 днів голодує у СІЗО. Активіст привітав українців із Днем Незалежності й побажав міцного здоров'я та ангелів-хранителів усім, хто тримає її на своїх плечах.

Раніше Україну привітав із Днем незалежності президент США Дональд Трамп, президент Франції Еммануель Макрон, а також Папа Римський Франциск.

Про те, як іноземні держави вітали Україну з 25-ю річницею незалежності 2016 року - читайте і дивіться в матеріалі LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram