ГоловнаСуспільствоЖиття

Влада Києва хоче провести каналізацію на Гідропарк і Труханів острів

За попередніми розрахунками вартість проектних робіт становить 5 млн 217 тис. гривень.

Влада Києва хоче провести каналізацію на Гідропарк і Труханів острів
Фото: Макс Левин

Київська міська державна адміністрація має намір провести каналізацію на Гідропарк і Труханів острів.

Про це повідомили представники Дніпровської районної міської адміністрації.

Раніше компанія "Київводоканал" розробляла можливість проведення каналізації на Венеційський і Долобецький острови, які становлять острівний комплекс "Гідропарк", і на Труханів острів.

За попередніми розрахунками вартість проектних робіт становить 5 млн 217 тис. гривень, які планується виділити 2019 року.

Також розглядається варіант застосування вакуумної каналізації на островах.

Як повідомлялося, на території Венеційського острова, що належить до острівного комплексу "Гідропарк", КМДА планує облаштувати парк атракціонів. Минулого року на облаштування острівного комплексу виділили 11 млн гривень, щоб "вивести його на рівень Діснейленду".

2016 року столична влада оголосила конкурс на посаду керівника Гідропарку. Кандидат повинен мати вищу освіту, досвід роботи у сфері культури та вільно володіти українською мовою.

Крім того, 2016 року КМДА заявляла про плани побудувати канатну дорогу від Арки дружби народів до Труханового острова. Також про канатну дорогу говорив 2009 року тодішній мер Києва Леонід Черновецький, але плани реалізовані не були.

Нагадаємо, за останній місяць у Києві сталося чотири серйозні підтоплення після злив. Останнє - вночі проти неділі, 19 серпня. У столиці затопило ряд вулиць і ТРЦ "Гулівер". Потоки дощової води також провалили ділянку дороги на вулиці Антоновича. Експерти зазначають, що без ремонту старої радянської інфраструктури Київ підтоплюватиме постійно.

Мер столиці Віталій Кличко доручив керівникові "Київавтодору" протягом п'яти днів надати пропозиції щодо доцільності створення спеціального підрозділу, який утримуватиме й контролюватиме функціонування стоків дощівки, а також - перевірити виконання технічних умов, наданих забудовникам в частині облаштування каналізації.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram