ГоловнаСуспільствоЖиття

За місяць у Житомирській області виявили 127 несправних пасажирських автобусів

Усього було перевірено 1637 транспортних засобів.

За місяць у Житомирській області виявили 127 несправних пасажирських автобусів
Фото: acebook/Кличко Мер

За місяць у Житомирській області під час профілактичних заходів патрульні перевірили тисяча шістсот тридцять сім автобусів, у 127 з яких виявили технічні несправності.

Про це повідомляє прес-служба місцевої поліції у Фейсбуці.

"Патрульними поліцейськими перевірено 1637 транспортних засобів, які використовуються для надання послуг з перевезення пасажирів; виявлено 127 технічно несправних транспортних засобів", - йдеться в повідомленні.

Також патрульні зафіксували 23 випадки кермування транспортом без необхідних документів і 143 випадки відхилення від визначеного маршруту.

За фактами виявлених порушень склали 341 справу про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, у липні в Житомирі сталася смертельна ДТП - зіткнулися маршрутний автобус і вантажівка. У результаті загинули 10 чоловік, дев'ятеро дістали травми.

Того самого місяця після низки великих аварій за участю маршруток поліція оголосила про операцію "Перевізник". Уже першого ж дня перевірок були виявлені порушення в роботі 87 автобусів. За тиждень поліція виявила понад 2 тис. порушень. Також за 20 днів операції правоохоронці спіймали 50 водіїв автобусів у нетверезому стані.

Станом на 17 серпня співробітники "Укртрансбезпеки" перевірили 27 тис. транспортних засобів. Відповідно до їхніх висновків, кожна третя одиниця громадського транспорту не має права виходити на маршрут. Серед найчастіших порушень - брак аптечки, а також водії, котрі майже цілодобово перебувають за кермом.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram