ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд продовжив арешт бразильця Лусваргі до 19 жовтня

Розгляд справи продовжиться 9 жовтня.

Суд продовжив арешт бразильця Лусваргі до 19 жовтня
Фото: аrgumentua.com

Павлоградський районний суд Донецької області продовжив арешт бойовика "ДНР", громадянина Бразилії Рафаеля Маркуса Лусваргі. Про це йдеться в повідомленні суду на сторінці в Facebook.

«За клопотанням прокурора обвинуваченому постановою суду продовжили дію запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою строком на 60 діб, а саме до 19 жовтня 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Наступне судове засідання в цій кримінальній справі відбудеться 9 жовтня 2018 року.

На початку травня суд заарештував його на 2 місяці після того, як активісти націоналістичних організацій С14 і "Національний корпус" затримали бразильця в Києві і привели в СБУ. Лусваргі засудили вже в січні 2017 року до 13 років в'язниці.

Однак в серпні 2017 вирок скасували і призначили новий розгляд справи. Одна з причин - порушення підсудності. Розглядати справу Лусваргі повинен був не Печерський суд Києва, а Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Втім, після скасування вироку бразильця на свободу не випустили. Йому продовжили запобіжний захід, і Лусваргі залишився під вартою в Київському слідчому ізоляторі.

У грудні 2017 року Лусваргі випустили з-під варти під особисте зобов'язання, за яким він не міг виїжджати за межі Києва, повинен був повідомляти суду про зміну свого місця проживання, а також з'являтися до суду на першу вимогу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram