ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував ще двох підозрюваних у справі Гандзюк без права застави (оновлено)

22 серпня суд обере запобіжний захід п'ятому підозрюваному.

Суд заарештував ще двох підозрюваних у справі Гандзюк без права застави (оновлено)
Фото: runews.su

Херсонський міський суд взяв під варту ще двох підозрюваних в причетності до замаху на вбивство виконувача обов'язків керівника справами мерії Херсона Катерини Гандзюк.

Про це повідомила прес-служба прокуратури.

"Ще двом обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці без права застави", - повідомила представник відомства.

За її словами, 22 серпня суд обере запобіжний захід п'ятому, що залишився, підозрюваному.

Журналіст Мар'яна П'єцух повідомила імена підозрюваних.

Один з них - Сергій Торбін - "Народний герой України".

"Методом гугла виявлено, що людина з таким прізвищем є великим активістом і добровольцем АТО. Тому очолює ГО "Херсонська фортеця", ГО "Добровольців учасників АТО "Добровольці Божої чоти". А також очолює ТОВ "Легіон захист" і ТОВ "СВ-Софт-Севіс". У 2015-му році отримав "Народного героя України" (це не державна нагорода). У 2016-му отримав орден За мужність III-ступеня від президента. З березня 2018 року - командир Херсонського загону УДА", - написала вона в соцмережі.

"Ще один підозрюваний - Володимир Васянович, 1995 р.н., родом з Житомира. Теж, як і нібито організатор Сергій Торбін, з УДА (раніше ДУК "Правий сектор"). Теж нагороджений ордером За мужність III ступеня. Теж має нагороду "Народний герой України". А ще Васянович учасник проекту "Переможці" (де беруть участь колишні поранені бійці АТО з протезами)...", - повідомила П'єцух в фейсбуці.

Журналіст нагадала, що раніше з Васяновичем був скандал, пов'язаний з його участю в "Переможцях" - його звинувачували в "профашистських поглядах".

"Організатори проекту відповіли, що це "інформаційні фабрикації і спроби зірвати виставку", - зазначила П'єцух.

Напередодні стало відоме ім'я другого підозрюваного в замаху - ним є Горбунов Віктор Андрійович, 1991 р.н. Саме його підозрюють у купівлі кислоти для нападу.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінила кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а в підсумку розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху - Миколи Новікова. Сам Новіков і його рідна сестра в суді дали свідчення, що їх не було в Херсоні в день нападу: з 27 липня по 1 серпня включно вони відпочивали біля моря в селищі Більшовик. Захисник Новікова заявляв що алібі його підзахисного можуть підтвердити 7-8 чоловік, але поліція нікого з них не допитала.

6 серпня Херсонський міський суд ухвалив узяти Новікова під варту до 1 жовтня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram