ГоловнаСуспільствоОсвіта

Місцеві влади не використали держсубвенцію на нову українську школу, - Порошенко

Президент доручив Міносвіти тримати це питання на контролі.

Місцеві влади не використали держсубвенцію на нову українську школу, - Порошенко
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству освіти і науки проконтролювати використання місцевою владою освітніх субвенцій у повному обсязі.

Про це він сказав під час конференції на тему нової української школи.

"Децентралізація сьогодні вважається однією з найбільш успішних реформ нової влади. Мені дуже хотілося б, аби так само, як ми бачимо результати в оновлені вигляду наших міст, сіл і селищ, ми бачили їх і в сфері нової української освіти. Не треба собі виплачувати премії - спрямуйте ці гроші на освіту... Я як Президент вважаю абсолютно неприпустимим зволікання з реалізацією поставлених завдань. Дуже важливо, щоб і обласні адміністрації, і обласні ради, і об'єднані громади, і виконкоми якомога швидше вирішували всі питання з матеріально-технічного забезпечення нової української школи", - сказав він.

Порошенко додав, що державою на потреби нової школи виділено понад 1 млрд гривень.

"На жаль, напередодні 1 вересня з'явилася інформація, що з різних причин кошти освітньої субвенції використовуються органами місцевого самоврядування далеко не в повному обсязі. Друзі, як це назвати? Якщо ви зараз затримаєтеся на рік, то він пропаде для нових першокласників. Цьому немає виправдання. Я і уряд доручаємо, щоб Міністерство освіти тримало це на контролі, повідомляло мені та прем'єр-міністру", - заявив він.

Нагадаємо, 1 вересня 450 тис. першокласників розпочнуть навчання за новим державним стандартом.

У травні Міносвіти зажадало від місцевої влади оперативно розподілити і використати за призначенням державну субвенцію на обладнання класів за стандартом нової української школи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram