ГоловнаСуспільствоВійна

У Торецьку затримано колишнього бойовика, який стріляв в автомобіль на блокпосту

54-річний чоловік є співробітником комунальної служби.

У Торецьку затримано колишнього бойовика, який стріляв в автомобіль на блокпосту
Фото: EPA/UPG

Правоохоронці затримали жителя Торецька Донецької області за підозрою у співпраці з бойовиками в 2014 році. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Учасника незаконних збройних формувань виявили співробітники поліції в рамках проведення операції Об'єднаних сил під час перевірки на мобільному блокпосту", - сказано в повідомленні.

Затриманий - 54-річний співробітник комунальної служби, в 2014 році підробляв на блокпосту бойовиків і оглядав транспорт у пошуках проукраїнськи налаштованих громадян. За інформацією правоохоронців, під час його "чергування" на блокпосту один із водіїв зволікав з виконанням незаконних вимог, і бойовик вистрілив по колесах з помпової рушниці. Автомобіль з'їхав з дороги в кювет, а водієві знадобилася медична допомога.

Після звільнення Торецька чоловік ретельно приховував приналежність до бойовиків. Поліцейські зібрали докази його протиправної діяльності, в тому числі за фактом стрілянини.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу, стаття передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в 2015 році міська рада Дзержинська Донецької області прийняла рішення направити до Верховної Ради прохання про перейменування міста в Торецьк.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram