ГоловнаСуспільствоЖиття

У МЗС розповіли подробиці загибелі українського парапланериста в Македонії

Ігор Волов загинув від розриву аорти.

У МЗС розповіли подробиці загибелі українського парапланериста в Македонії
Фото: news.sky.com

Український парапланерист Ігор Волов загинув у Македонії через розрив аорти. Про це повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев, передає УНІАН.

Він зазначив, що 17 серпня український спортсмен разом з іншими парапланеристами з України здійснювали політ у районі македонського міста Крушево. Всього в українську групу входило близько 20 осіб. У цей самий час у згаданій місцевості проходили змагання з парапланеризму British Open, які зібрали значну кількість учасників.

У зв'язку з цим Погорельцев зазначив, що в результаті подвійного зіткнення в небі громадянина України з громадянином Великобританії обидва учасники інциденту загинули.

"Громадянину України вдалося відкрити резервний парашут, проте бригада медиків, яка прибула на місце приземлення, констатувала смерть спортсмена. Причина смерті - розрив аорти", - повідомив дипломат.

Також він сказав, що в Македонії перебувають родичі загиблого - дочка і дружина, які займаються питаннями доставки тіла на батьківщину.

Погорельцев додав, що за фактом загибелі парапланеристів прокуратура міста Прилеп порушила кримінальну справу. У суботу, 18 серпня, тимчасовий повірений у справах України в Республіці Македонія був присутній під час допиту прокурором міста Прилеп родичів загиблого українця.

"Рідні загиблого відмовляються від будь-яких претензій у зв'язку з трагічним інцидентом. Тіло загиблого планують відправити до України авіатранспортом орієнтовно в середу, 22 серпня. Співробітники Посольства оформили відповідні документи, надано сприяння в репатріації тіла", - повідомив Погорельцев.

Як повідомляли, 17 серпня в Македонії, перед фінальним змаганням British Open у місті Крушево, в результаті зіткнення в повітрі загинули парапланеристи з України і Великобританії. За даними британського видання The Guardian, українець і британець двічі зіткнулися в повітрі. Після зіткнення українець відкрив резервний парашут і приземлився на дерево. Він був уже мертвий, коли рятувальники прибули на місце події. За даними місцевої поліції, британець помер у лікарні.

Британський парапланерист був відомим інструктором і мав десятки років досвіду польотів під час змагань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram