ГоловнаСуспільствоЖиття

Сім'ї загиблого в Харкові поліцейського виплатять 1,3 млн гривень

Дмитро Кирієнко загинув при перестрілці біля Харківської міськради.

Сім'ї загиблого в Харкові поліцейського виплатять 1,3 млн гривень
Фото: hk.npu.gov.ua

Сім'ї 29-річного патрульного поліцейського Дмитра Кирієнка, який загинув вночі 20 серпня під Харківською міськрадою, Міністерство внутрішніх справ виплатить компенсацію в сумі 1,3 млн гривень.

Про це повідомив народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко.

"Сім'ї загиблого патрульного Дмитра Кирієнка МВС буде виплачено компенсацію в сумі 1 321 500 гривень. Стільки передбачено Законом у разі загибелі поліцейського", - написав Геращенко в твіттері.

Нагадаємо, вночі біля будівлі міської ради Харкова озброєний чоловік відкрив стрілянину, в результаті загинув патрульний Дмитро Кирієнко і отримав поранення охоронець.

Особу злочинця наразі точно не встановлено, але поліція перевіряє версію про те, що це місцевий житель, 1959 р.н., який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Слідство впевнене, що нападник був один, спільників біля нього не було. Попередньо в крові того, хто стріляв, виявлено понад 2 проміле алкоголю.

На місці події знайдено два стартових пістолети, перероблені під бойові, і 26 гільз. Попередньо встановлено, що патрони не бойові, також зроблені кустарним способом.

Заступник начальника Нацполіції області Сергій Чиж повідомив, що висунуто низку версій події: вбивство з хуліганських спонукань, вбивство з особистої неприязні до міськради, настанов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram