ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області з початку року затримали 212 колишніх бойовиків

20 спільників терористів здалися поліції добровільно.

У Донецькій області з початку року затримали 212 колишніх бойовиків

Національна поліція України відзвітувала про протидію бойовикам і спільникам бойовиків на Донбасі. За даними головного управління поліції в Донецькій області, з початку року поліцейські викрили і затримали 212 бойовиків і їх пособників.

Більшість затриманих несли службу на незаконних пропускних пунктах і виконували різні підсобні роботи. Екс-найманці переховувалися від закону, сподіваючись, що через 4 роки доказів щодо їхніх протиправний дій не залишиться. Неприємним сюрпризом для них стало те, що на кожного поліцейські вже зібрали досьє.

На КПВВ "Мар'їнка" поліцейські та прикордонники в складі Об'єднаних сил затримали на шляху до Києва санінструкторку мотострілецького батальйону бойовиків. Мешканка Горлівки до 2016 року рятувала терористів у "гарячих точках", у тому числі в Дебальцевому.

У Маріуполі поліцейські упізнали в пасажирі на автовокзалі колишнього охоронця військових складів окупанта. А співробітники слов'янської поліції викрили сім'ю бойовиків: син служив на блокпосту терористів, а матір забезпечувала регулярне харчування для кожної зміни.

Читайте: Військові взяли під контроль селище Шуми на Донбасі, - Тимчук

Завдяки ретельно зібраним оперативним даним поліцейським вдається викрити і тих бойовиків, які переховуються на тимчасово окупованій території. Зараз притягується до відповідальності і "чиновник митної служби" "ДНР". "Головному інспектору відділу дізнання" заочно повідомлено про підозру у вчиненні відразу двох злочинів. Житель Донецька здійснював контроль за переміщенням товарів і транспорту через ділянки кордону України і РФ, а також разом зі спільниками, погрожуючи зброєю відібрав автомобіль у молодої пари.

Згідно з ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України за участь у незаконних збройних формуваннях бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі. Тим, хто потрапив під вплив російської пропаганди, але не здійснював тяжких злочинів, поліцейські радять здатися добровільно. У цьому випадку учасники НЗФ в установленому законом порядку (ч. 6 ст. 260 КК) звільняються від кримінальної відповідальності.

Наданим державою шансом уже скористалися близько 20 екс-бойовиків, які усвідомили свою помилку і почали нове життя. Серед них найманець, який у 2014 році охороняв захоплений відділ міліції в Авдіївці.

Нагадаємо, співробітники військової контррозвідки СБУ зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з працівниками Бахмутського відділу Нацполіції викрили і затримали неповнолітнього учасника незаконного збройного формування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram