ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кремлі заявили, що зустріч "нормандської четвірки" може відбутися в Парижі

Це питання обговорювали на зустрічі Путіна і Меркель.

У Кремлі заявили, що зустріч "нормандської четвірки" може відбутися в Парижі
Фото: Bigmir.net

Зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" може відбутися в Парижі, але затвердженої дати його проведення поки що немає.

Про це повідомив помічник Путіна Юрій Ушаков в інтерв'ю російській газеті "Известия".

За його словами, це питання Путін обговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Ушаков також зазначив, що експертам було доручено продовжувати роботу з підготовки до саміту.

"Обговорювали можливість проведення цієї зустрічі. Домовилися, що її потрібно добре підготувати, щоб був якийсь реальний результат після її проведення. Експертам доручено продовжувати роботу з підготовки зустрічі. Навіть не позначили тимчасових параметрів, але сам варіант зустрічі обговорювали", - сказав він .

Відповідаючи на запитання, де відбуватиметься ця зустріч, помічник президента РФ сказав: "Ідеться про те, щоб провести її в столиці Франції, в Парижі. Ми не проти".

Нагадаємо, в липні "нормандська четвірка" провела зустріч на рівні політдиректорів МЗС.

Попередні переговори "четвірки" проходили в Берліні, але на більш високому рівні - міністрів закордонних справ. Голова МЗС Німеччини Хайко Маас після зустрічі заявив, що сторонам удалося домовитися з приводу низки питань, але не щодо миротворчої місії на Донбасі. Після цих переговорів також стало відомо, що Путін пропонував президентові США Дональду Трампу організувати на Донбасі референдум з приводу автономії регіону в складі України.

"Нормандська четвірка" - формат переговорів про вирішення конфлікту на Донбасі, до якого входять Україна, Німеччина, Франція і Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram