ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові біля будівлі міськради відбулася перестрілка, загинув поліцейський (оновлено)

Поранений також охоронець будівлі, стрільця знешкоджено.

У Харкові біля будівлі міськради відбулася перестрілка, загинув поліцейський (оновлено)
Фото: hk.npu.gov.ua

Уночі біля будівлі міської ради Харкова озброєний чоловік відкрив стрілянину, в результаті загинув поліцейський і отримав поранення охоронець.

Про це повідомляють на сайті поліції.

"Озброєний чоловік відкрив вогонь по поліцейських і поранив одного з правоохоронців. Патрульні застосували табельну зброю і знешкодили зловмисника. Від отриманого вогнепального поранення патрульний помер у лікарні", - йдеться в повідомленні.

Інформація про те, що біля міськради чутно постріли, надійшла близько 00:37. Правоохоронці побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поруч стояв чоловік, який почав стріляти в патрульних. Одна з куль влучила в поліцейського.

"Не зважаючи на зусилля медиків, поліцейський помер. Інший поранений (охоронець, - ред.) перебуває в стабільному важкому стані", - наголошено в повідомленні.

Фото: hk.npu.gov.ua

Відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця).

Пізніше в мережі з'явилися відео з моментом перестрілки, яке опублікувало місцеве видання "Харків.Live".

Як повідомляє видання, нападник зробив близько 10 пострілів у двері будівлі та поранив охоронця. Після чого зайшов у приміщення міської ради. На місце прибуло два екіпажі поліції, які спочатку намагалися вести переговори зі злочинцем, але той відкрив по них стрілянину з будівлі міськради, поранивши одного з правоохоронців.

Пізніше злочинця убили на вулиці.

Оновлення. Поліція опублікувала фото загиблого поліцейського.

"Сьогодні вночі в Харкові під час затримання озброєного злочинця від вогнепальних поранень загинув патрульний поліцейський Дмитро Кириєнко. Дмитру було всього 29 років. Без чоловіка і батька залишилася дружина і дворічна дочка. Щирі співчуття родині та близьким Дмитра. Сумуємо разом з вами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше поліція Тернополя затримала чоловіка, який стріляв із гвинтівки з балкона своєї квартири і поранив капрала поліцейського взводу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram