ГоловнаСуспільствоВійна

ООН закликала світ посилити гуманітарну допомогу жителям Донбасу

Фінансування гуманітарних потреб забезпечено менш ніж на третину від необхідної суми.

ООН закликала світ посилити гуманітарну допомогу жителям Донбасу
Фото: Макс Левин

Організація Об'єднаних Націй закликала вжити заходів для захисту мільйонів українців, які страждають в результаті активних бойових дій на сході країни. Про це йдеться в прес-релізі Управління ООН з координації гуманітарних питань, повідомляє Укрінформ.

"Я прошу міжнародне співтовариство збільшити підтримку заради розширення заходів, спрямованих на полегшення страждань цивільного населення України, яке потерпає внаслідок цієї кризи, незалежно від місця їх проживання в міжнародно визнаних кордонах України, і ще раз закликаю повністю дотримуватися вимог міжнародного гуманітарного права", - зазначила координатор системи ООН в Україні та координатор з гуманітарних питань в Україні Асенефа Лубрані.

За даними ООН, на п'ятий рік кризи на сході України понад 3 тис. цивільних - чоловіків, жінок і дітей - загинули, і понад 9 тис. були поранені. Понад 3,4 млн осіб стикаються з труднощами отримання продуктів харчування, доступу до води, житла, медичних послуг та освіти.

За словами Лубрані, необхідно негайне збільшення фінансування, щоб великі гуманітарні потреби на сході України були повністю задоволені.

"У мене викликає занепокоєння, що фінансування гуманітарного реагування забезпечено менш ніж на третину від необхідної суми. Незважаючи на таке недофінансування, місцеві, національні та міжнародні гуманітарні учасники все ж намагаються надати в 2018 році допомогу приблизно 2,3 мільйона чоловіків, жінок і дітей, які опинилися в скрутному становищі. Закликаю держави-члени продемонструвати свою солідарність з людьми в Україні та підтримати наші невтомні зусилля", - йдеться в її заяві.

Нагадаємо, в квітні повідомлялося, що ООН критично не вистачає грошей для гуманітарної допомоги Донбасу в цьому році. З 187 млн доларів було зібрано лише 3 відсотки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram