ГоловнаСуспільствоПодії

У Запоріжжі горіли шини на заводі з переробки гуми

Був ризик вибуху цистерн з горючою рідиною.

У Запоріжжі горіли шини на заводі з переробки гуми
Фото: ГосЧС в Запорожской области

У Запоріжжі сталася пожежа на заводі з переробки гуми. Про це повідомили в прес-центрі Держслужби з надзвичайних ситуацій.

На номер "101" повідомили про пожежу на вул. Південне шосе Вознесенівського району 19 серпня о 3:08. Автомобільні шини горіли на площі 600 кв. м.

"Складність гасіння полягала в тому, що через велику завантаженість шин і їх розташування поряд з іншими небезпечними об'єктами на підприємстві виникла загроза вибуху двох цистерн з горючою рідиною на 10 тонн кожна, ємностей з газом, який виділяється при переробці, а також склад, де зберігалися балони з киснем і пропаном", - розповіли в ДержНС.

Відзначається, що вогонь гасили 54 рятувальники, використовуючи 16 одиниць техніки. Також до ліквідації пожежі приєднався штаб пожежогасіння та оперативна група під керівництвом заступника начальника ДержНС в Запорізькій області.

Пожежу гасили одночасно в декількох напрямках. Основним завданням було охолодити ємності з горючою рідиною і газом і склад з небезпечними балонами, які в будь-який момент могли вибухнути, а також не допустити поширення вогню на більш значну територію. Крім того, вогнеборці організували пінну атаку на гасіння гумових шин.

Вибуху цистерн вдалося запобігти. О 3:30 рятувальники локалізували загоряння, а о 4:00 - повністю ліквідували.

В результаті пожежі ніхто не постраждав. Причини загоряння встановлюються. За цим фактом проводять розслідування.

Нагадаємо, вчора під час спалювання сухостою в Харківській області загинула жінка

Минулого тижня в Україні зберігався найвищий рівень пожежної небезпеки. З 6 по 12 серпня, підрозділи ДержНС ліквідували тисяча дев'ятсот вісімдесят вісім пожеж, в яких загинули 18 осіб. Орієнтовні збитки від пожеж, за оперативними даними, становлять 7 млн. 309 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram