ГоловнаСуспільствоЖиття

УПЦ МП освятила Приморський бульвар в Одесі після Маршу рівності

Вранці в центрі Одеси провели марш учасники фестивалю ЛГБТ-культури.

Священнослужитель Української православної церкви Московського патріархату освятив Приморський бульвар в Одесі після закінчення Маршу рівності, повідомляє Думська

Фото: Думская

За даними видання, обряд провів настоятель храму святої мучениці Тетяни біля Юридичної академії Олег Мокряк, який фігурував у розслідуванні СБУ в справі про сепаратизм і навіть переховувався якийсь час у Москві.

Священик окропив водою пам'ятники Дюку й Пушкіну, а також будівлю мерії. 

Фото: Думская
Думська нагадала, що навесні 2014 року Олег Мокряк був учасником акцій на Куликовому полі. До Росії він утік у квітні після обшуку, який провела в нього вдома Служба безпеки України. В інтерв'ю російським ЗМІ він відкрито закликав до агресії проти України.

"Зараз вся надія на Росію, що вона не залишить нас у біді. У нас ведеться дуже серйозна обробка населення. Якщо Росія не захистить наші права, буде пізно. Люди будуть просто іншими. Вони забувають своє коріння. Я-то пам'ятаю, що це була одна країна, один народ, який хочуть роз'єднати", - заявив священик в інтерв'ю Інтерфакс-релігія.

Марш рівності провели вранці 18 серпня в центрі Одеси учасники фестивалю ЛГБТ-культури. Вони пройшли Приморським бульваром, від Воронцовського палацу до Думської площі. Біля Дюка в цей час тривала акція за "традиційні цінності". Обійшлося майже без ексцесів.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram