ГоловнаСуспільствоВійна

15-річний житель Донецької області приєднався до бойовиків і з автоматом патрулював вулиці

Його затримали співробітники контррозвідки СБУ.

15-річний житель Донецької області приєднався до бойовиків і з автоматом патрулював вулиці
Фото: focus.ua

Співробітники військової контррозвідки СБУ зі складу Об'єднаних сил у взаємодії з працівниками Бахмутського відділу Нацполіції викрили і затримали учасника незаконного збройного формування "ДНР", якому на момент скоєння злочину було 15 років. Про це в суботу, 18 серпня, повідомили у штабі ООС.

Затримання відбулося у серпні.

“Силовики встановили, що юнак з Донецької області в 2014 році, під впливом проросійської пропаганди і обіцянок отримання матеріальної вигоди, добровільно приєднався до НЗФ "ДНР". Озброєний автоматом старшокласник ніс службу на блокпосту і патрулював вулиці міста Часів Яр. Виявлених патріотично налаштованих громадян, як "порушників комендантської години" введеної бойовиками, вони доставляли в місцевий штаб "ДНР", - йдеться у повідомленні.

З початком визволення українськими військами міст від членів проросійських бандформувань, неповнолітній юнак терміново покинув лави бойовиків і вирішив на деякий час покинути місто.

Стосовно зазначеного громадянина України відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань". Санкція статті передбачає від двох до 15 років позбавлення волі.

Зараз затриманий співпрацює зі слідством.

Нагадаємо, вчора бойовики 40 разів відкривали вогонь в зоні ООС, двох українських військових поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram