ГоловнаСуспільствоПодії

Російські прикордонники висадили з поїзда і побили українця, який прямував у РФ

Прикордонний наряд відмовився пропускати чоловіка через кордон без вказування причини.

Російські прикордонники висадили з поїзда і побили українця, який прямував у РФ
Фото: dpsu.gov.ua

У Держприкордонслужбі повідомили про побиття громадянина України російськими прикордонниками. Про це йдеться на сайті відомства.

“У п'ятницю ввечері українець 1977 року народження виїхав у Російську Федерацію поїздом сполученням "Кривий Ріг-Москва". За словами чоловіка, під час проходження прикордонного контролю в російському пункті пропуску "Долбіно" він надав прикордонникам для перевірки всі необхідні для перетину кордону документи, але російський прикордонний наряд відмовився пропускати його через кордон", - йдеться у повідомленні.

На прохання громадянина пояснити причину, за якою йому відмовляють у перетині кордону, відповіді ніхто не надав, після чого двоє російських прикордонників та одна особа в цивільному силою вивели українця з вагона поїзда.

"Під час висадки правоохоронці РФ безпідставно застосовували до чоловіка заходи фізичного впливу, після яких він отримав тілесні ушкодження. Також, щоб приховати фактичне побиття чоловіка, російські прикордонники вилучили всі відеофайли з його мобільного телефона, на який він фіксував їхні незаконні дії", - заявили у Держприкордонслужбі.

Чоловік прибув у суботу вранці поїздом сполученням "Москва-Харків" у пункт контролю "Харків-пасажирський".

Українські прикордонники викликали карету швидкої допомоги, лікарі якої надали першу медичну допомогу потерпілому.

Співробітники Держприкордонслужби надіслали в поліцію повідомлення для внесення відомостей до ЄРДР про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 125 "Умисне легке тілесне ушкодження".

Крім того, Держприкордонслужба надіслала листа прикордонному відомству Російської Федерації з вимогою надати інформацію щодо обставин затримання та повернення громадянина України, а також надати оцінку діям прикордонників РФ.

Нагадаємо, раніше у маріупольському кафе побили прикордонників після прохання про меню українською.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram