ГоловнаСуспільствоПодії

МЗС повідомило про 37 госпіталізованих і трьох загиблих у результаті аварії автобуса в Польщі

Один з постраждалих у важкому стані.

МЗС повідомило про 37 госпіталізованих і трьох загиблих у результаті аварії автобуса в Польщі

У Польщі в результаті ДТП за участю автобуса загинули троє українців, ще 37 були госпіталізовані в різні медичні заклади.

Про це в коментарі УНІАН повідомив директор Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Сергій Погорельцев.

Він зазначив, що всього в автобусі на момент аварії увечері 17 серпня перебував 51 громадянин України.

"Дійсно, підтверджуються троє загиблих. 37 у лікарні. Один з постраждалих у важкому стані, у 36 - стан середньої важкості, стабільний. Решта вже повертаються в Україну. Вже є автобус на місці в Перемишлі", - сказав дипломат.

Він додав, що український консул працює і надає максимальне сприяння постраждалим українцям.

"Консул України - на місці. У взаємодії з поліцією і лікарями медичних закладів, у які госпіталізовані постраждалі, вживає заходів щодо організації надання допомоги постраждалим", - сказав Погорельцев.

Зокрема, українці були госпіталізовані в медичні установи у Перемишлі, Ярославі, Леску, Бжозові, Саноку та Устриках Дольних.

"Водій - українець. Зараз його допитують. Окружною прокуратурою Перемишля відкрито провадження. За результатами проведення водієві буде обрано запобіжний захід", - наголосив Погорельцев.

Раніше повідомлялося, що в результаті аварії українського автобуса в Польщі увечері 17 серпня загинули три людини і ще 51 була госпіталізована. Автобус прямував зі Львова до Відня. Попередньо, водій автобуса розбив енергоємний бар'єр і вдарився в дерев'яний хрест, який стояв на повороті. Після цього зірвався з 30-метрового схилу і кілька разів перекинувся.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram