ГоловнаСуспільствоЖиття

Киян попередили про артилерійський салют під час репетицій параду

Увечері 18, 20 і 22 серпня в столиці стрілятимуть із гармат.

Киян попередили про артилерійський салют під час репетицій параду
Архивное фото
Фото: Факти ICTV

Під час репетицій військового параду до Дня Незалежності України в центрі Києва передбачені артилерійські салюти.

Про це повідомляється на сайті Київської міської державної адміністрації.

"Увечері 18, 20 і 22 серпня в Києві під час репетиції параду військ на честь 27-ї річниці незалежності України прозвучать артилерійські салюти десятьма залпами гармат з вогневої позиції, розташованої на Трухановому острові. Про це киян попереджає Міністерство оборони", - йдеться в повідомленні.

Восени минулого року не анонсований артилерійський салют на честь приїзду президента Мальти спричинив невелику паніку в Києві, оскільки в цей час біля Верховної Ради тривала численна акція протесту.

Нагадаємо, у військовому параді на Хрещатику цьогоріч візьмуть участь 4,5 тис. військових і 250 одиниць техніки. За даними ЗМІ, очікується презентація нових зразків озброєння і військової техніки, створених вітчизняним ОПК. Серед них називалося ракетне й артилерійське озброєння: ОТРК "Сапсан", високоточна система залпового вогню "Вільха", автоматизована система залпового вогню "Верба", 155-мм САУ "Богдана". Також на параді покажуть новий літак Ан-178.

2017 року парад відбувся без проходження військової техніки, але між Майданом Незалежності та Європейською площею діяла статична виставка озброєнь української армії.

2016 року Хрещатиком проїхали БМ "Булат", БМП-2, БМД-2, БТР-4Е, БТР-80, "Дозор-Б", американські Humvee, САУ "Гвоздика", САУ "Мста-С", БМ21 "Град", "Смерчі", ракетні комплекси "Точка У" та "Оса", ЗРК "Бук-М1", ЗРК С-300.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram