ГоловнаСуспільствоЖиття

На "Петрівці" оштрафували двох підприємців за продаж заборонених книг

Видавничу продукцію ввезли в Україну без дозвільних документів.

На "Петрівці" оштрафували двох підприємців за продаж заборонених книг
Фото: PolitCentr-NEWS

На книжковому ринку "Петрівка" в Києві співробітники СБУ оштрафували двох підприємців за продаж літератури, забороненої Держкомітетом з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Двох підприємців оштрафовано на 37,2 тис. гривень за продаж книг, ввезених із Росії без дозвільних документів. Книги вилучено з продажу.

Держкомтелерадіо повідомляє про 14 протоколів і штрафів за продаж заборонених книг. Загальна сума штрафних санкцій становить 521 220 грн.

Читайте: Держкомтелерадіо пропонує ввести санкції проти 35 російських видавництв

Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року набув чинності Закон України про введення обмежень на продаж іноземної друкованої продукції антиукраїнського змісту, який забороняє ввезення і продаж книг, виданих у Росії або на окупованих Росією територіях. Видавнича продукція, ввезена в Україну після 1 січня, вилучається з торгової мережі, а продавці повинні заплатити штраф у розмірі 10 мінімальних заробітних плат.

Цього тижня до "чорного списку" заборонених авторів Мінкультури додало трьох російських письменників і українського політолога.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram