ГоловнаСуспільствоПодії

Одного з учасників бійки в Конотопській міськраді затримали в Києві

Поліція заявляє, що затриманий 20-річний студент зі Сум під час бійки пробив голову поліцейському.

Одного з учасників бійки в Конотопській міськраді затримали в Києві
Фото: facebook.com/Наталя Науменко

Поліція Сумської області повідомила про затримання ще одного учасника бійки в Конотопській міськраді. Затриманого чоловіка підозрюють у завданні тяжких тілесних ушкоджень поліцейському. Хоча його оголосили в розшук у Сумській області, поліція виявила і затримала підозрюваного в Києві, повідомляє прес-служба поліції.

"Викриття стало для нього повною несподіванкою. Під час затримання він чинив активний опір, намагаючись утекти. Встановлено, що він спортсмен, студент одного з місцевих вищих навчальних закладів, раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Майже місяць він переховувався в Києві, застосовуючи засоби конспірації", - сказано в повідомленні.

Затриманого чоловіка звинувачують у тому, що саме він пробив голову поліцейському металевим свердлом.

Хлопця затримали відповідно до статті 208 КПК України. До суду внесли клопотання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Зловмисникові оголосили підозру за статтею 348 Кримінального кодексу України - це посягання на життя співробітника правоохоронного органу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 9 до 15 років або довічне ув'язнення.

Нагадаємо, сутички в Конотопській міськраді відбулися 26 липня під час чергової сесії. Конфлікт виник між прихильниками й опонентами мера. У розпал суперечок у сесійний зал увірвалася група молодих людей, озброєна металевими прутами і молотками. Співробітники поліції, щоб не допустити жертв серед громадян, відтіснили молодиків і застосували до них відповідні засоби обмеження свободи. Під час сутичок постраждали 12 правоохоронців, один із них отримав серйозні тілесні ушкодження у вигляді відкритої черепно-мозкової травми. Міліціонера прооперували, він досі перебуває на лікуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram