ГоловнаСуспільствоЖиття

Чиновник ДМС і директор турфірми за 260 тис. гривень зібрали підроблені документи для виїзду в Чехію

Обидва співучасники затримані після передачі готових документів.

Чиновник ДМС і директор турфірми за 260 тис. гривень зібрали підроблені документи для виїзду в Чехію
Фото: diasporanews.com

Прокуратура Києва спільно з СБУ затримала співробітника ДМС і директора турфірми за підроблення документів. Спільники зібрали пакет підроблених документів, щоб незаконно переправити людину за кордон, за винагороду в розмірі 26 тис. гривень, повідомляє прес-служба столичної прокуратури. 

Йдеться про посадову особу Солом'янського управління Державної міграційної служби в Києві, назви причетної до злочину турфірми прокуратура не оприлюднила.

Слідство встановило, що директор туристичної фірми отримала 4300 євро за виготовлення паспорта громадянина Чехії для виїзду за кордон, чеської ID-карти і чеського водійського посвідчення. Потім, за 18 тис. доларів, директор турфірми погодилася організувати виготовлення цій самій людині підроблений пакет документів - паспорт громадянина України, довідку про присвоєння ідентифікаційного номера, посвідчення водія, паспорта громадянина України для виїзду за кордон. За це жінка отримала аванс у розмірі 260 000 гривен.

Чиновник з Солом'янського управління ДМС, яка теж входила до злочинної групи, за грошову винагороду погодилася виготовити замовникові підроблений паспорт громадянина України, і на підставі цього підробленого документа прийняла анкету для виготовлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

16 серпня, після передачі особі паспорта громадянина України для виїзду за кордон, співучасників злочину затримали.

Прокуратура готує повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України), а також клопотання про обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання на термін до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, в квітні кіберполіція Києва встановила і затримала злочинну групу з шістьох киян, яка впродовж останніх п'яти років виготовляла та продавала на замовлення підроблені документи державного зразка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram