ГоловнаСуспільствоВійна

Патруль СММ ОБСЄ потрапив під обстріл під Донецьком

Співробітники місії зафіксували два вибухи і близько 10 пострілів зі стрілецької зброї.

Патруль СММ ОБСЄ потрапив під обстріл під Донецьком
Фото: Хвиля

16 серпня спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на північно-східній околиці тимчасово окупованого Гольмівського, що за 49 кілометрів на північний схід від Донецька, потрапили під обстріл. Про це повідомляє прес-служба місії.

Троє членів патруля місії перебували зовні, а двоє залишалися в салонах автомобілів СММ. Озброєний автоматом бойовик і співробітник КП Компанія "Вода Донбасу" розмовляли зі спостерігачами в той час, як два інших бойовики і два працівники сиділи в припаркованому неподалік фургоні.

О 09:14 троє членів патруля СММ, які перебували біля автомобілів, почули вибух невизначеного походження приблизно за 500 метрів на північ, а потім ще один вибух невизначеного походження орієнтовно за 500 метрів на південний схід, після чого послідували близько 10 пострілів зі стрілецької зброї на відстані 100-150 метрів на північ і північний захід.

За оцінкою ОБСЄ, в разі двох з цих 10 пострілів кулі пролетіли над головами трьох членів патруля місії, які перебували поряд з автомобілями.

Члени патруля СММ негайно сіли в автомобілі і покинули цей район, після чого повернулися на передову патрульну базу в Горлівку.

За даними ОБСЄ, бойовик і працівник КП Компанія "Вода Донбасу" сіли в фургон, на якому вони виїхали з цього району.

Нагадаємо, минулого тижня безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував 12 реактивних систем залпового вогню на території об'єктів, які розташовані в тимчасово окупованому Кришталевому, що за 56 кілометрів на північний захід від Луганська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram