ГоловнаСуспільствоОсвіта

Половина випускників не змогли скоротити дріб на ЗНО з математики

"Лише 52% випускників впоралися із завданням, з яким повинні були працювати в восьмому класі".

Половина випускників не змогли скоротити дріб на ЗНО з математики
Фото: www.bolsacarteira.com.br

Директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій вважає, що випускники 2018 року найгірше впоралася з тестами з математики.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Напевно, найбільше проблем у нас з математикою. Якщо з інших предметів ситуація більш-менш нормальна, то з математики, на жаль, у нас динаміка результатів не втішна", - сказав він на прес-конференції в четвер у Києві.

Перше завдання тесту основної сесії з математики відповідало матеріалу, який школярі вивчають у 7-8 класах. Як зазначив директор центру, з цим завданням не впоралася майже половина всіх тих, хто складав цей тест.

"Це дії з дробами, де потрібно було фактично скоротити на 2 чисельник і знаменник і отримати результат. Завдання не складне. Але, на жаль, лише 52% наших випускників в 11 класі змогли впоратися із завданням, з яким повинні були працювати у восьмому класі. Це симптоматично. Це погано ... Є над чим замислитися. Потрібно порушувати питання щодо контролю глибшого і детального, а також посилення вивчення математики в основній школі", - сказав він.

Нагадаємо, що на зовнішнє тестування з математики в 2018 року прийшли 106 тис. школярів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram