ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Поліція провела в.о. ректора медуніверситету імені Богомольця на робоче місце

Юрій Кучин приступив до виконання обов'язків.

Поліція провела в.о. ректора медуніверситету імені Богомольця на робоче місце
Фото: www.magis.info

Виконувач обов'язків ректора Національного медичного університету імені А. Богомольця Юрій Кучин приступив до роботи.

Про це повідомляють на сайті Міністерства охорони здоров'я.

О 09:00 16 серпня Кучин прибув до ректорату, але не зміг потрапити на своє робоче місце, оскільки вхід у корпус все ще був заблокований.

"У ректорат викликали поліцію, яка звернулася з проханням до осіб, котрі блокували вхід, допустити поліцейських у приміщення університету. Однак протестувальники відмовилися виконати законні вимоги співробітників поліції, після чого поліція відтіснила їх від входу в будівлю. В.о ректора НМУ Юрій Кучин у супроводі співробітників поліції зайшов у ректорат", - сказано в повідомленні.

Відзначають, що в цей час більшість працівників ректорату НМУ не були на своїх робочих місцях.

"Відсутність працівників буде належним чином зафіксовано для подальшого вжиття заходів", - повідомили в поліції.

Пізніше з'явився проректор НМУ Ярослав Цехмістер, який відмовився ознайомитися з наказом про призначення нового в.о. ректора. Але після переговорів сторони домовилися про продовження роботи університету в штатному режимі під керівництвом Кучина. Наказ про його призначення зареєстрований у канцелярії НМУ.

Нагадаємо, 20 лютого Мінохоронздоров'я усунуло Катерину Амосову з посади ректора НМУ ім. Богомольця через зрив державного іспиту "КРОК 1. Стоматологія". Керівництво ВНЗ у відповідь організувало страйк. Пізніше Амосова домоглася рішення суду про скасування її відсторонення, але 6 березня МОЗ повторно відсторонило її від обов'язків ректора.

Наприкінці березня комісія МОЗ визнала роботу Амосової незадовільною і рекомендувала звільнити її. Того ж дня міністерство видало відповідний наказ про звільнення з 16 квітня.

23 квітня МОЗ оголосило конкурс на посаду ректора НМУ, а 26 квітня Амосова подала позов про поновлення на посаді. Вона вимагала визнати своє звільнення незаконним, скасувати наказ про звільнення, відновити її на роботі і виплатити заробіток за час вимушеного прогулу. Після цього суд заборонив проводити конкурс на нового ректора до винесення рішення за цим позовом МОЗ.

У середу, 15 серпня, Кучин не зміг потрапити на робоче місце, оскільки вхід у будівлю університету заблокували молоді люди під керівництвом аспіранта НМУ Василя Гилюка. Гилюк був одним з активістів, які блокували університет взимку і виступали на підтримку Амосової.

У медуніверситеті така ситуація повторюється вже вдруге - вперше подібний випадок стався 20 лютого 2018 року. Тоді нового в.о. ректора Михайла Захараша також не пускали на робоче місце.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram